Medieklipp

Her finner du et utvalg medieklipp som omhandler mine prosjekter.

Publikasjon og dato Tittel Utdrag Nedlasting
Kunstprosjekt, Sogndal vidaregåande skule. Av avdelingsdirektør ved Sogn og Fjordane Kunstmuseum Morten Johan Svendsen
25. januar 2011
Radius

Eit nytt kunstprosjekt er realisert i Sogn og Fjordane, knytt til ombygging og nybygg ved Sogndal vidaregåande skule på Fosshaugane Campus. Sogndal vidaregåande skule har med dette endeleg fått ei definert form og fasade ut mot bygda og omgjevnadane.

Last ned artikkel
Utsmykking ved Kragerø barne- og ungdomsskole av Vibeke Frost Andersen
25. januar 2010
Uendelighetsskulptur

Utenfor vrimleområdet, over baldakinen ved skolens nye hovedinngangsparti, henger Rolf Starups Uendelighetsskulptur. Denne er sveiset og formet av duplexrør, en type rustfritt stål med høy korrosjonsbestandighet som passer spesielt godt for miljøet ved kysten.

Last ned artikkel
Aftenposten
13. september 2001
Kunst for små kjennere

Ikke bare se, men også røre – hele tiden. Rolf Starups skulpturutstilling i Bergen mottas med gledesrop og bleievrikk fra målgruppen, som er barn i aldersgruppen 0 til 3 år.

Last ned artikkel
SAS-magasinet
7. august 2001
Kunstpause

Det sies at rekonvalesenstiden kortes betraktelig i vakre omgivelser. På det nye Rikshospitalet bør det installeres svingdør! Korridorer og oppholdsrom er smykket med så fabelaktig samtidskunst at helse- ministeren kan klappe seg på innerlomma.

Last ned artikkel
Klassekampen
6. november 1997
Religiøs hygiene

Rolf Starups installasjon i RAM Galleri er nøktern, hygienisk, svevende. Ved hjelp av stålrør som formes i myke avrundede knuter skaper han et idealisert sted betrakteren blir fascinert av.

Last ned artikkel
Billedkunstneren
1. januar 1997
Knuter

Knuteteori er studiet av kontinuerlige avbildninger fra sirkelen inn i rommet, hvor vi identifiserer avbildninger som er ambient isotope (f). Sagt på en litt mer forståelig måte, så studerer vi lukkede romkurver som ikke skjærer seg selv. Eller enda mer folkelig, knuteteori er læren om knuter.

Last ned artikkel